Γ. Παπαντωνίου: Απόπειρα συκοφάντησης η προανακριτική εναντίον μου

Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, κάνει λόγο  για απόπειρα «συκοφάντησης» του ίδιου και «τιμωρίας» της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων,  με αφορμή την προανακριτική που ζητούν οι κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, σε τετρασέλιδο υπόμνημα που έστειλε στη Βουλή ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει ως στόχο τη συκοφάντησή του. «Η σημερινή πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί γίνεται στόχος, εκτιμά ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης Σημίτη είναι μεταξύ άλλων η αιτία που του «επιτίθεται» η συγκυβέρνηση.

«Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης. Η επιτυχία και κατ’ επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρέθηκαν. Η πρόταση εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες που συνδέονται τόσο με την συγκυρία όσο και με περισσότερο “στρατηγικούς” στόχους, όπως διαφάνηκε από αναφορές του πρωθυπουργού σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση στις 17 Μαρτίου», τονίζει ενώ υποστηρίζει ότι το σύνολο των συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο επί 14 χρόνια και «δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός, βλέπει πίσω από την πρόταση της πλειοψηφίας τρεις επιδιώξεις: «Επιδιώκεται η επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και την συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης. Η “τιμωρία” της κυβέρνησης Σημίτη, και ειδικότερα η δική μου, για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο: δραστική μείωση του πληθωρισμού, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, μεγάλα έργα υποδομών. Επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που είχε καταβάλλει τότε η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ήταν η ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα