Site icon The Indicator

Γ. Μώραλης: Πολύ μεγάλη οικολογική ζημιά

Απόδοση ευθυνών για την πετρελαϊκή ρύπανση ζήτησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξος όσο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι ο Σαρωνικός σε 20 ημέρες θα έχει καθαριστεί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο κ. Μώραλης είπε ότι ο προβληματισμός τους δεν έγκειται στο «αν θα καθαρίσει φαινομενικά ή οπτικά η θάλασσά μας  και οι ακτές μας, αλλά αν (η ρύπανση) θα αφήσει ένα αποτύπωμα, ένα μεγάλο πρόβλημα στον θαλάσσιο πλούτο των θαλασσών μας για αρκετούς μήνες ή και χρόνια».

«Πρέπει πρώτα να αντληθούν τα πετρέλαια και μετά να εκτιμήσουμε τη βλάβη», συνέχισε. Ο κ. Μώραλης τόνισε πως είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ευθύνες, παραλείψεις και λάθη.

«Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να βρίσκουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη, αυτούς που έκαναν τα λάθη και να τιμωρούνται και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ώστε την επόμενη φορά να μην τα ξανακάνουμε», συνέχισε.

Ο δήμαρχος Πειραιά εκτίμησε ότι η οικολογική ζημιά είναι πολύ μεγάλη και επεσήμανε ότι «είναι μια ζημιά που θα μπορούσε να την είχανε προλάβει να μη συμβεί».

«Θεωρώ ότι όταν ένα ναυάγιο γίνεται ξημερώματα Κυριακής δεν μπορεί Τρίτη και Τετάρτη να φτάνει στα παράλια του Πειραιά, του Παλιού Φαλήρου και του Άγιου Κοσμά κοκ πιστεύω ότι κάτι δεν έγινε σωστά», κατέληξε.

Exit mobile version