Γ. Μπουτάρης: Ο διάδοχός μου δεν πρέπει να είναι διορισμένος από κόμμα

Την άποψη πως ο διάδοχός του στον δήμο Θεσσαλονίκης θα πρέπει να έχει όραμα και να μην είναι διορισμένος από κόμμα, επανέλαβε ο Γιάννης Μπουτάρης απαντώντας σε ερώτηση για την απόφασή του να μην επαναδιεκδικήσει εκλογή για τον δημαρχιακό θώκο.

«Μετά από δύο θητείες η εξουσία φθείρει και ίσως διαφθείρει», ανέφερε σε δηλωσεις του στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μπουτάρης», ενώ χαρακτήρισε ως «καθαρά προσωπική» την απόφασή του να μη διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το ζήτημα της διαδοχής, υπενθυμίζεται πως χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Γ. Μπουτάρης, ανέφερε πως είναι αντίθετος στη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δακτυλίδι» και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους».

Μεταξύ άλλων, στη χθεσινή συνέντευξη επεσήμανε πως έκανε λάθη, ένα εκ των οποίων ήταν η θέση που πήρε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ: «Παρ’ όλο που δεν αλλάζω τη θέση μου. ‘Ηταν άκαιρη η τοποθέτηση μου. Σ’ αυτό το θέμα όμως υπάρχει μια τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία», δήλωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα