Γ. Μπαλάφας: Το καταστροφολογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε παταγωδώς

“Σήμερα, που είμαστε εκτός μνημονίου, προχωράμε με προσεκτικά βήματα, σε μέτρα που ανακουφίζουν και ενισχύουν τους πιο αδύναμους, καθώς και τη μεσαία τάξη”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, στην εκπομπή του Τάκη Σαράντη στην ΕΡΤ.

Αναλυτικότερα:

Για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019

«Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης, κυρίως όμως, πρόκειται για επιτυχία του λαού μας, που υπέστη όλο το προηγούμενο διάστημα, θυσίες τις οποίες αντιμετώπισε κατά κανόνα με αξιοπρέπεια και κατανόηση ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Σήμερα, που είμαστε εκτός μνημονίου, προχωράμε με προσεκτικά βήματα, σε μέτρα που ανακουφίζουν και ενισχύουν τους πιο αδύναμους, καθώς και τη μεσαία τάξη. Αυτές τις μέρες προωθούμε την ελάφρυνση, κατά το 1/3, των ασφαλιστικών εισφορών μικρομεσαίων και αγροτών. Και έπεται συνέχεια…. Μείωση ΕΝΦΙΑ, επιδότηση ενοικίου, μείωση φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων κ.λ.π. καθώς και «μέρισμα» εντός του Δεκεμβρίου.

Το μίζερο,  το καταστροφολογικό, προπαγανδιστικό αφήγημα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε παταγωδώς».

Για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

«Οι ομόφωνες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου δίνουν το «Πράσινο φως» για να συνεχιστεί αμοιβαία επωφελής διάλογος Εκκλησίας – Πολιτείας, που άρχισε με τη συνάντηση Ιερώνυμου – Τσίπρα. Οι όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα τεθούν υπόψιν της Εκκλησίας πριν προωθηθούν στη Βουλή.

Ο Ιερώνυμος έκφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση του Πρωθυπουργού.

Το «νερό μπαίνει στο αυλάκι» και για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και για την καταχώρηση συνταγματικά, της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα