Γ. Μπαλάφας: Το καλύτερο αντίδοτο στον φόβο είναι δημοκρατία και αλληλεγγύη

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη,  τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο ναό του Αγίου Διονυσίου

«Έχω ήδη τοποθετηθεί για την απόλυτη καταδίκη παρόμοιων ενεργειών και την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση. Να συμπληρώσω ότι οι καθοδηγητές των τρομοκρατικών χτυπημάτων επενδύουν στο φόβο. Να διαμορφωθεί, δηλαδή, μια κοινωνία που θα κυριαρχεί ο φόβος. Και το καλύτερο αντίδοτο είναι ένα: Δημοκρατία και Αλληλεγγύη».

Για την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

«Αφού επισημάνω ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην τρομοκρατία να επιβάλλει την ατζέντα της στο δημόσιο διάλογο, να τονίσω ότι: Ο εγκληματίας, ο παραβάτης, συλλαμβάνεται, δικάζεται, καταδικάζεται και εγκλείεται. Από τη στιγμή του εγκλεισμού και μετά την ευθύνη του την έχει η πολιτεία και οι  εκάστοτε αρμόδιοι. Παράλληλα, επιδιώκεται μια πορεία σωφρονισμού του, σε κάθε περίπτωση, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σε αυτή την λογική, που εφαρμόζεται σε πλείστες δημοκρατικές χώρες,  εντάσσεται και ο θεσμός των αδειών και να υπενθυμίσω ότι οι άδειες εγκρίνονται από όργανο ανεξάρτητο της κυβέρνησης (σωφρονιστικοί και δικαστικοί αρμόδιοι)».

Για το χρόνο των εκλογών και τη συμφωνία των Πρεσπών

«Η επικύρωση της συμφωνίας προχωρά. Πρώτα απαιτείται η έγκριση αυτής καθ’εαυτής της συμφωνίας από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. Στη συνέχεια το λόγο έχει το Ελληνικό κοινοβούλιο, όπου, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η συμφωνία θα εγκριθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν κάτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και διαφωτιστικό για τους Έλληνες πολίτες αυτό είναι: πρώτο, το ξεκαθάρισμα ότι και η ΝΔ συμφωνεί με τον πυρήνα της συμφωνίας, δηλαδή τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ήδη από το 2008 (πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλή, ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη).

Δεύτερο, ότι τα περί εκχώρησης «μακεδονικής εθνότητας» αποδείχθηκαν περίτρανα ως ψεύδη ασύστολα από πλευράς ΝΔ και Κυρ. Μητσοτάκη, καθόσον στο ίδιο το νέο σύνταγμα ο λόγος είναι περί υπηκοότητας-εθνικότητας, σε αντιδιαστολή με την εθνότητα, που δεν αναφέρεται στη συμφωνία. Είναι βέβαιο ότι όσο ενημερώνεται ο πολίτης τόσο ξεκαθαρίζεται ο επωφελείς για τη χώρα μας χαρακτήρας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας η Κυβέρνηση θα μπορεί να δει πιο συγκεκριμένα την  πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές. Δική μας επιδίωξη είναι η εξάντληση των κοινοβουλευτικών περιθωρίων. Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, όλα θα καθοριστούν στο πλαίσιο των συνταγματικών προβλέψεων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα