Γ. Μπαλάφας: Ο κ. Μητσοτάκης αντιγράφει τον κ. Βορίδη

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, μιλώντας σήμερα στον Ρ/Φ Σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM”, με την Αγγελική Λάζου, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Τι λέτε στους συνταξιούχους των 480 ευρώ; Υπάρχει ελπίδα για αυτούς;

«Πρώτα από όλα τους λέμε την αλήθεια, ότι προσπαθούμε με μια σειρά από μέτρα να βελτιώσουμε την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση. Στην κατεύθυνση αυτή καταργήσαμε την προοπτική μείωσης των συντάξεων από 1-1-2019, αυξήσαμε τις συντάξεις σε 620.000 συνταξιούχους και ταυτόχρονα μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ και δίνουμε επίδομα ενοικίου. Η παραπέρα βελτίωση των αποδοχών τους, πράγμα το οποίο αποτελεί για μας προτεραιότητα, θα γίνεται με τήρηση των δημοσιονομικών περιθωρίων. Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνησή μας δεν μείωσε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που επέβαλαν 12 οριζόντιες μειώσεις το 2012-2014».

Επιδόματα ή επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας;

«Η στρατηγική μας κατεύθυνση είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις. Στον τομέα αυτόν εννέα μεγάλες επενδύσεις αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία. Αναφέρομαι στις επενδύσεις: Πολυεθνική ORACLΕ, British & American tobacco, σουηδική Εταιρία SOBI – Εταιρία βιοτεχνολογίας, Διεθνής Γαλλικός Όμιλος Ξενοδοχείων Accorhotel, διεθνής αλυσίδα Wyndhamhotel Group, Fraport Greece, Vodafone Ελλάδας, εταιρία SAP στον τομέα της Πληροφορικής. Όμως οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν. Γι΄αυτό δίνουμε κοινωνικό μέρισμα για τρίτη συνεχή χρονιά, κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, επιδότηση ενοικίου, επίδομα παιδιού κ.λ.π.»

Πώς αντιμετωπίζετε τον θυμό ή και την απογοήτευση ενός τμήματος πολιτών; Τί τους λέτε; Πως θα τους πείσετε να έρθουν να ψηφίσου;

«Κατανοούμε τον θυμό, ακόμα και την απογοήτευση, όμως μιλώντας με πειθώ και στοιχεία μπορούμε να πείσουμε για την ειλικρινή πρόθεσή μας να αντιμετωπίσουμε κατά προτεραιότητα την εντελώς άνιση διανομή του παραγόμενου πλούτου που δημιουργεί μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στον λαό και την ελίτ».

Χαρακτηρίζετε φασίστες όλους όσους διαμαρτύρονται για τη συμφωνία των Πρεσπών;

«Φυσικά και όχι. Ο Τσίπρας πρόσφατα τόνισε ότι εμείς δεν κουνάμε υποτιμητικά το δάχτυλο απέναντι σε 16ρηδες και 17ρηδες. Δεν τους χαρίζουμε σε καμιά ακροδεξιά. Η παράταξή μας έχει μεγάλη ιστορία διωγμών για τις ιδέες της και γι΄αυτό μας είναι αδιανόητο να προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς. Φυσικά δεν αγνοούμε τις προσπάθειες που κάνουν τα διάφορα φασιστικά μορφώματα να ενσταλάξουν το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριό τους ιδιαίτερα στη νέα γενιά».

Πώς κρίνετε την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ;

«Μετά το ναυάγιο της προπαγάνδας της Ν.Δ. περί περικοπής των συντάξεων από 1-1-2019 και τη συνολική κατάρρευση της καταστροφολογίας τους, έχει στρέψει το τιμόνι προς την ακροδεξιά, με τελευταίο ακραίο δείγμα αυτής της στροφής την προτροπή του κ. Μητσοτάκη προς τους οπαδούς του: « Να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει». Ο κ. Μητσοτάκης και αυτή τη φορά δεν πρωτοτυπεί. Αντιγράφει τον κ. Βορίδη που έχει από μέρες απευθύνει ανάλογο προσκλητήριο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα