Γ. Μπαλάφας: Η Die Welt γράφει Fake News για το προσφυγικό

Τη δήλωση ότι η γερμανική εφημερίδα Die Welt γράφει Fake News για το προσφυγικό, έκανε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ο υφυπουργός διέψευσε το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδα, το οποίο υποστήριζε ότι  η Ελλάδα μας δίνει λάθος στοιχεία για το προσφυγικό και ότι δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της.

«Πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το φως των Fake News. Προφανώς δεν ισχύουν όσα γράφει η Die Welt. Ξέρουμε τι είναι και τι ρόλο παίζει» είπε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε:

«Καταρχήν, θα πρέπει όλα να τα βλέπουμε υπό το φως μιας τάσης των λεγόμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη δημιουργία fake news. Για παράδειγμα, πριν από 3-4 ημέρες, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι το ΔΝΤ μιλάει για την ανάγκη νέων μέτρων και την επόμενη ημέρα η κα Λαγκάρντ βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Προφανώς δεν ισχύουν όσα γράφει η Welt. Ξέρουμε τι είναι και τι ρόλο παίζει. Έχουμε ακούσει πάρα πολλά όλο αυτόν τον καιρό.

Στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 55.000 με 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κατανεμημένοι στην ενδοχώρα και στα νησιά. Η Ύπατη Αρμοστεία δεν υποστηρίζει το σύνολο των εισελθόντων στη χώρα μας, την τελευταία διετία, αλλά αυτούς στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στα νησιά μας ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών κυμαίνεται γύρω στις 12.000 με 14.000

Αν είχαμε κάτω από 10.000 δεν θα ίσχυε όλο αυτό που λένε για υπερπληθυσμό στα νησιά μας.

Υπάρχει από ορισμένους κύκλους και μια άλλη διάσταση. Η κανονικοποίηση της κατάστασης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μπορεί να εξυπηρετεί ορισμένους στο να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της απόσυρσης της οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα και της κατεύθυνσής της σε άλλες χώρες και δραστηριότητες. Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι ικανοποιητική στην ενδοχώρα. Τους τελευταίους δύο μήνες όμως, υπάρχει αύξηση των ροών από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, κυρίως σε Σάμο και Λέσβο, η οποία φυσικά και μας ανησυχεί, την παρακολουθούμε και παίρνουμε και τα αντίστοιχα μέτρα για την αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις. Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ούτε και να πείσουμε τον Ερντογάν να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι καθαρίσαμε με το προσφυγικό για ένα δίμηνο, εξάμηνο, έτος. Ευτυχώς, υπάρχει η χρηματοδότηση από την ΕΕ γιατί αλλιώς η χώρα μας στην κατάσταση της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα