Γ. Μπαλάφας: Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν εντυπωσιακή

Συνέντευξη Γιάννη Μπαλάφα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Μαρία Γεωργίου

Ο Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων:

– Σχετικά με την παρουσία και την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο

“Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν εντυπωσιακή. Επιτέλους, ένας ευρωπαίος ηγέτης μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη αλλαγών στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής και ανέδειξε τους υπαρκτούς κινδύνους από την άνοδο της ακροδεξιάς, που συμβάλλει στην κλιμάκωση του σωβινισμού και των εθνικών ανταγωνισμών στην Ήπειρό μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται ένα πολύ πλατύ μέτωπο δημοκρατίας ενάντια στην ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά και την ακροδεξιά”.

Ο Γιάννης Μπαλάφας αναφέρθηκε επίσης, και στην πριν από 5 χρόνια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής καθώς και τις μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

– Ως προς το “Μακεδονικό” και εάν η στάση του κ. Καμμένου θα οδηγήσει σε εκλογές

“Η κυβέρνησή μας προχώρησε στην υλοποίηση της διαμορφωμένης από τη δεκαετία του ’90 και το 2008 εθνική γραμμή (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής κλπ), ως προς τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Η ΝΔ μετά από πολλές προσπάθειες υπεκφυγών, αναγνώρισε το γεγονός αυτό και στον λόγο της δεν θέτει ζήτημα ως προς τη σύνθετη ονομασία. Όσα λέει περί παραχώρησης μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας αποτελούν “προφάσεις εν αμαρτίαις”. Η κυβέρνησή μας δεν έδωσε τίποτα το οποίο δεν είχε παραχωρηθεί ήδη (αναγνώριση από τη ΝΔ στον ΟΗΕ της γλώσσας των γειτόνων μας ως “μακεδονική”). Ως προς τη στάση των ΑΝΕΛ τονίζω για άλλη μια φορά ότι με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο συνομολογήθηκε μια κυβερνητική συμμαχία, η οποία ήταν και είναι όλα αυτά τα χρόνια έντιμη, ειλικρινής και χρήσιμη για τη χώρα μας αφού συνέβαλε αποφασιστικά στην έξοδο μας από τα μνημόνια.

Αφού εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών με δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, αφού γίνει η αλλαγή του Συντάγματός της, η συμφωνία θα έρθει στην ελληνική Βουλή και εκτιμάμε από την πλευρά μας, ότι θα εγκριθεί από την πλειοψηφία”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα