Γ. Μπαλάφας: Η αντίληψη ότι η Αριστερά δεν είναι για την κυβέρνηση έχει πλέον συντριβεί

Ο Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας την Παρασκευή 31 Αυγούστου στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη, τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Σχετικά με τη στάση της ΝΔ μετά την έξοδο από τα μνημόνια

“Η κυβέρνηση προσπαθεί και από ότι φαίνεται καταφέρνει, να μην πραγματοποιηθεί η μείωση των συντάξεων από 1/1/2019, ένα μέτρο που μας είχε επιβληθεί μετά από τη Β’ αξιολόγηση, λόγω της λανθασμένης εκτίμησης του ΔΝΤ ότι δεν θα έχουμε πλεονάσματα αλλά ελλείμματα και στο πλαίσιο ενός εκβιασμού ψηφίσαμε το μέτρο. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, πέραν του ότι διολισθαίνουν σε θέσεις ακροδεξιές, θέσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, έχουν απόψεις για την οικονομία, οι οποίες είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η στάση στελεχών της ΝΔ δεν βοηθάει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά”.

  • Σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και την κριτική της αντιπολίτευσης για προεκλογική παροχολογία

“Τι θα ήθελε δηλαδή η αντιπολίτευση; Να μην αυξήσουμε τον υποκατώτατο μισθό για τα νέα παιδιά, να μην επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις, να μην κάνουμε ελαφρύνσεις στους φόρους για τα μεσαία στρώματα; Αυτή τη στιγμή, όσο και να το απαξιώνει η αντιπολίτευση, έχει συμβεί κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας. Βγήκαμε από τη σκληρή επιτροπεία, από τα μνημόνια και το τριετές πρόγραμμα λιτότητας. Με βάση αυτό ξεκινάμε μια καινούρια φάση που έχουμε τα περιθώρια, μετρημένα και λελογισμένα, να προχωρήσουμε σε κοινωνικές παροχές και ελαφρύνσεις. Αυτά θα έπρεπε οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος και πολιτικός να τα επικροτεί. Η κριτική της αντιπολίτευσης θα είχε μια βάση εάν η κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει υπεύθυνη και προσεκτική στάση όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε υπογράψει κάτω από εκβιασμό ένα τριετές πρόγραμμα, που υλοποιήσαμε με πολύ προσεκτικό τρόπο”.

  • Σχετικά με τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος

“Εγώ ανέφερα ότι η κυβέρνηση προχώρησε -και πολύ σωστά- σε μια διεύρυνση, αξιοποιώντας ανθρώπους πέρα από τον παραδοσιακό χώρο της Αριστεράς και προς τις δύο κατευθύνσεις. Στοχευμένη διεύρυνση την λένε ορισμένοι, αμφίπλευρη τη λέω εγώ. Και αυτό συμβαίνει όταν η Αριστερά θέλει να παίξει ένα κεντρικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Εάν κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν σε μια κοινή πορεία κοινωνικής δικαιοσύνης και αντίστοιχων μέτρων δημοκρατίας και ελευθερίας θα κινηθούμε  με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύψουμε την ανάγκη αυτή. Η αντίληψη ότι η Αριστερά δεν είναι για την κυβέρνηση έχει πλέον συντριβεί και αυτό είναι που τρομάζει τη ΝΔ”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα