Γ. Μπαλάφας: Εμείς είμαστε μια δύναμη δημοκρατική προοδευτική, μια σύγχρονη Αριστερά

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον ρ/φ σταθμό Θέμα και τoυς δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και ΝίκοΦελέκη, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για την συμμετοχή του κ. Μωραϊτη και του κ. Τόλκα στην κυβέρνηση και για την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τελευταία χρόνια πολιτικά και κοινωνικά έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Συμπορευθήκαμε με τους ΑΝΕΛ, μια δύναμη που είχε διαφορετική προέλευση από τη δική μας, ωστόσο η συνεργασία αυτή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, χτύπησε τη διαφθορά και γενικότερα λειτούργησε με επωφελή τρόπο για την χώρα.

Σήμερα, μπροστά στους υπαρκτούς κίνδυνους του άπληστου νεοφιλελευθερισμού, τύπου Μητσοτάκη και των συν αυτώ στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ακροδεξιά δυναμική, τον «Μεταφασισμό» όπως λέει ο Έντσο Τραβέρσο, η συμπόρευση πρέπει να είναι μεγάλη. Οι συμμαχίες αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν την Αριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία, τους οικολόγους και μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και δημοκράτες του κεντροδεξιού χώρου. Σε αυτό το στρατηγικό πλαίσιο, γίνονται τακτικές κινήσεις – πρωτοβουλίες : συζητήσεις, συλλογή υπογραφών, αξιοποίηση σε κυβερνητικό επίπεδο κοκ. Ας μην ξεχνάμε τι έχει να μας διδάξει η ιστορία από τη δεκαετία του ’30, όταν υπήρξε ο κίνδυνος του ναζισμού. Κάποιες δυνάμεις της αριστεράς, τότε, είχαν υποτιμήσει τον κίνδυνο του ναζισμού, θεωρώντας πως ο μεγάλος αντίπαλος ήταν οι σοσιαλδημοκράτες.

Ορισμένοι μας ασκούν κριτική ότι είμαστε «νεοκομμουνιστές» και άλλοι λένε ότι είμαστε «πολύ δεξιοί». Ας αποφασίσουν, επιτέλους! Εμείς είμαστε μια δύναμη δημοκρατική προοδευτική, μια σύγχρονη Αριστερά που θέλει, με ανοικτούς όρους, να πάνε τα πράγματα μπροστά και πάντα με την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2015 παρ’ όλες τις λυσσαλέες αντιδράσεις ορισμένων κερδίσαμε 3 εκλογικές αναμετρήσεις».

Για τα σχόλια σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου στην τηλεοπτική εκπομπή του Open

«Η συζήτηση δεν γινόταν για το αν επιθυμώ να έρθει ο κύριος Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για μια εκδήλωση που οργανώνεται εν όψει των ευρωεκλογών στην οποία θα συμμετέχει ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών, κύριος Μπούλμαν, ο κύριος Παπαδημούλης και η κυρία Κατσέλη. Υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορεί παραβρεθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θεώρησα θετικό να λάβει μέρος σε μια τέτοια συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα, είμαι υπέρ ενός προοδευτικού μετώπου. Κοιτάμε μπροστά, συνεκτιμώντας τους κίνδυνους και τις ανάγκες της χώρας και της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα