Γ. Μπαλάφας: Εμείς αγωνιζόμαστε να μην κουκουλωθούν οι υποθέσεις σκανδάλων

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Μαίρη Πολλάλη και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

– Σχετικά με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis και το ερώτημα εάν θα είναι μια απλή αντιπαράθεση ή εάν θα καταλήξει κάπου,

«Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι όταν τόσες υποθέσεις σκανδάλων δεκαετίες ολόκληρες κουκουλώνονταν με διάφορους τρόπους, με πιο συνηθισμένη την παραμονή της υπόθεσης στο «συρτάρι» μέχρι να περάσει ο καιρός και να θεωρηθεί ότι έχουν παραγραφεί, ο κόσμος πιστεύει ότι και τώρα έτσι θα γίνει. Εμείς αγωνιζόμαστε να μην γίνουν τα ίδια. Με ρωτάτε αυτό που λένε ορισμένοι εκ της αντιπολιτεύσεως, ότι όλο αυτό γίνεται για να «σπιλώσουμε» τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Να πούμε δηλαδή ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και οι μάρτυρες είναι προβληματικοί. Και να ήθελε κάποιος να μιλήσει για σκευωρία, η ομολογία του πρώην Υφυπουργού Υγείας του κ. Σαλμά, στελέχους της ΝΔ, ότι τον κάλεσε το FBI να καταθέσει, δείχνει ότι υπάρχει σε διεθνές επίπεδο μια υπόθεση σκανδάλου που διερευνούν εδώ και καιρό οι αμερικανικές αρχές.

Δεν είναι ο ρόλος ο δικός μας να κάνουμε εικασίες εισαγγελικού χαρακτήρα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι δεν πρέπει να κουκουλωθεί. Και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο όπου φαγώθηκαν λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και σίγουρα δεν είμαι καθόλου χαρούμενος με την πιθανότητα να υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αυτή».

– Σχετικά με την έκρυθμή κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες με την Τουρκία και κατά πόσο μπορεί να έχει επίδραση και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, εάν υπάρχει δηλαδή φόβος να αυξηθούν οι ροές,

«Είμαστε πάντα σε επιφυλακή με τη γειτονική μας χώρα, μια χώρα που έχει αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της και είναι ασταθής. Και όπως λέμε πάντα, το απρόβλεπτο είναι βασικό στοιχείο του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Φυσικά φοβόμαστε την αύξηση των ροών αλλά προς το παρόν δείχνουν ότι είναι ελεγχόμενες. Σχετικά με το εάν τηρείται η συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, μπορούμε να πούμε ότι έχει μεν αρκετά προβλήματα αλλά έχει λειτουργήσει θετικά στον περιορισμό των ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα αυτά τα δύο περίπου χρόνια».

– Σχετικά με το Eurogroup και τη δόση που δεν πήραμε λόγω δυο εκκρεμοτήτων, τους πλειστηριασμούς και το Ελληνικό,

«Όπως ξέρουμε οι δανειστές δεν είναι  και οι πιο λογικοί άνθρωποι απέναντί μας και προσπαθούν να μας στριμώξουν με κάθε ευκαιρία. Πριν από δύο μήνες σχεδόν όλοι από την αντιπολίτευση έλεγαν ότι δεν θα υπάρξει έξοδος από το πρόγραμμα, στη συνέχεια έλεγαν ότι δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, μετά ότι θα υπάρξει άλλο μνημόνιο και τώρα εύχονται να υπάρξει πιστοληπτική γραμμή. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Εύχονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να υπάρξει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν είναι ενάντια σε εμάς, είναι ενάντια και στη χώρα μας, πρέπει να εύχεσαι να πάει καλά η χώρα. Στη μεγάλη αυτή διαπάλη κανείς δεν είναι ουδέτερος, ο καθένας το χρωματίζει από τη δική του πλευρά.

Εμείς περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες, αγωνιζόμαστε πια να φτάσουμε στην έξοδο. Θέλουμε η έξοδος αυτή να μην έχει προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις, πέρα από αυτές που έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια. Να υπάρχουν στόχοι αλλά να μην γίνονται τα εγκληματικά λάθη που γινόταν στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα