Γ. Μπαλάφας για Γκάλμπρεϊθ: «Tο γαρ πολύ της θλίψεως γεννάει παραλογισμούς»

ekddaa_big_0Συνέντευξη του φυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου, συνέντευξη στον Σεραφείμ Κοτρώτσο στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε:

Για τις αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου Γκάλμπρεϊθ

«Tο γαρ πολύ της θλίψεως γεννάει παραλογισμούς», ενώ δηλαδή μπορούμε να παραμείνουμε στο σταθερό έδαφος της πολιτικής και να γίνει εποικοδομητική και γιατί όχι, σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση σε θέματα σημαντικά, αναλωνόμαστε αντί αυτού, σε θέματα παραπολιτικά. Δεν οφείλει μια κυβέρνηση να σκεφτεί όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να συμβούν ανεξάρτητα από την θέλησή της; Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή με ένταση και επιμονή, ότι δεν θέλουμε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε αριστεροί ευρωπαϊστές και θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουμε να υπάρχει ενωμένη Ευρώπη που δυστυχώς οι διάφοροι «Μένουμε Ευρώπη» την ροκανίζουν. Ένα μεγάλο μέρος των αντίστοιχων πολιτικών φίλων του κ. Μητσοτάκη στην Αγγλία, ήταν εναντίον της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη.

Προφανώς πλευρές των τακτικών κινήσεων πέρυσι δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές,
Οι όποιες αστοχίες δεν ευθύνονται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τότε με τους δανειστές, όπως η προσπάθεια που έγινε για οικονομική ασφυξία. Οι δανειστές δεν μας έδιναν την δόση που μας όφειλαν από τα μέσα του 2014, γιατί ήταν αδίκημα για αυτούς που ο λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και δεν επηρεάστηκαν από ένα χαμόγελο ή μια ατάκα του Βαρουφάκη.

Το πιο βασικό σημείο από όλα, είναι η σταθερή και δεδομένη θέση μας υπέρ της παραμονής μας στην Ευρώπη και η ανάγκη να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη. Και εκεί πρέπει να τοποθετηθεί ο καθένας, εάν μπορεί να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη και δυνατή και ποιές αλλαγές πρέπει να γίνουν στην πολιτική που ακολουθείται μέχρι τώρα. Για αυτό υπάρχουν και οι πρωτοβουλίες μας μαζί με την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Γαλλία, η παρακολούθηση από τον πρωθυπουργό διασκέψεων των Σοσιαλδημοκρατών, η ανάγκη ενός ευρύτερου μετώπου, πέρα από την οικογένεια της ευρωπαϊκής Αριστεράς, που θα είναι ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες είπε, πως γίνεται ένας λυσσασμένος πόλεμος κατά της κυβέρνησης από το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που υπάρχει έως σήμερα.

Τι να κάνουμε; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς ακολουθήσαμε το νόμιμο. Να μπει μια τάξη στην αταξία του τηλεοπτικού τοπίου. Έγιναν νόμοι, ψηφίστηκαν και μάλιστα πολλοί μας κατηγορούν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Έκαναν αιτήσεις όλοι όσοι ήθελαν. Αν υπάρχει κάποιο ζήτημα στους κανόνες που έχουν μπει να το ξανασυζητήσουμε. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει καταρχήν τις όποιες αιτιάσεις και προχωράμε.

«Αν είμαστε τόσο νεοφιλελεύθεροι, αν τα είχαμε δώσει όλα όπως μας κατηγορούν, τότε γιατί μας πολεμούν ντόπιοι και ξένοι ακόμη με τόση ένταση», διερωτήθηκε ο κ. Μπαλάφας. «Τρώγανε τα χρήματα εν ψυχρώ, χωρίς να δίνουν λογαριασμό, έπαιρναν δάνεια και δεν επέστρεφαν τίποτα. Ήταν κράτος εν κράτη και ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα