Γ.Μπαλάφας:Πρέπει να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας επισκέφτηκε χθες και σήμερα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων καθώς και κοινωνικές δομές.

 

Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε, τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Ελληνικό και Σκαραμαγκά, όπου οι συντονιστές των δομών τον ενημέρωσαν για τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των χώρων.

Επίσης επισκέφτηκε τον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) στον Άλιμο, την Ένωση πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» και την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, δομές με σημαντικό κοινωνικό έργο στις τοπικές κοινωνίες.

Δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αττική, διαπιστώθηκε ότι, οι συνθήκες στέγασης και θέρμανσης στα προσωρινά καταλύματα των προσφύγων, σε γενικές γραμμές, είναι επαρκείς, με τον υφυπουργό να έχει για το θέμα αυτό απευθείας συνομιλία και με οικογένειες προσφύγων τόσο στο Σκαραμαγκά όσο και στο Ελληνικό.

Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι: «αυτές τις ημέρες, πάνω από όλα, πρέπει να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα, φυλή και φύλο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα