Γ. Μουζάλας: Προσωρινή διαμονή προσφύγων στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό

Αίσια έκβαση είχε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα με τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης. Όπως δήλωσε εξερχόμενος από την αίθουσα, βρέθηκε κοινός τόπος στη συζήτηση και αποφασίστηκε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, και συγκεκριμένα στο γήπεδο χόκεϊ, για τρεις ακόμη μήνες.elliniko_11

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική”, τόνισε ο υπουργός, ενώ ανέφερε πως επρόκειτο για “εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας. Καταλήξαμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, με ελάχιστη επιβάρυνση των κατοίκων”.

Τη φύλαξη, όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας, θα αναλάβει η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει συνεχής συνεργασία των δήμων με την Περιφέρεια.

Τέλος, ο υπουργός ευχαρίστησε την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ που συνέβαλαν τα μέγιστα στην αίσια έκβαση της συζήτησης. “Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους και τις εταιρείες για την ευτυχή κατάληξη της συνάντησης”, είπε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα