Γ.Μουζάλας: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων»

mouzzzΟ αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για διαχειρίσιμη κατάσταση. «Είναι μία δυσκολία διαχειρίσιμη. Δεν θα έχουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο του εγκλωβισμού εκατομμυρίων που λέγεται. Θα υπάρξουν ωστόσο κάποιες δεκάδες χιλιάδες, θα σας έλεγα ότι το 50 χιλιάδες είναι ένα νούμερο. Νομίζω ότι αν είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται, είναι ένα νούμερο με τον λαό που έχουμε, που μπορούμε να το διαχειριστούμε αρκεί να μην κάνουμε αποκοτιές».

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο Mega επισήμανε ότι θα πρέπει ως χώρα να είμαστε έτοιμοι για τυχόν φόβο κλεισίματος των συνόρων, τονίζοντας ωστόσο τι δεν θα εγκλωβιστούν στην ελληνική επικράτεια εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

«Νομίζω ότι όσο κι αν αυτό το ενδεχόμενο είναι λίγο πιο μακριά τώρα, απ’ ότι έδειχνε την περασμένη εβδομάδα, η απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων θα είναι πιο ευνοϊκή για τη χώρα μας από την προηγούμενη, πρέπει να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Και πρόσθεσε: «Το να μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν είναι ένας τρόπος το να εννοεί κανείς ότι θα βγούνε οι άλλες χώρες έξω από τη Σένγκεν κλείνοντας τα σύνορα. Επομένως στο ερώτημα αν υπάρχει φόβος να κλείσουν τα σύνορα θα σας έλεγα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για διαχειρίσιμη κατάσταση. «Είναι μία δυσκολία διαχειρίσιμη. Δεν θα έχουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο του εγκλωβισμού εκατομμυρίων που λέγεται. Θα υπάρξουν ωστόσο κάποιες δεκάδες χιλιάδες, θα σας έλεγα ότι το 50 χιλιάδες είναι ένα νούμερο. Νομίζω ότι αν είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται είναι ένα νούμερο με τον λαό που έχουμε που μπορούμε να το διαχειριστούμε αρκεί να μην κάνουμε αποκοτιές», σημείωσε.

Και τόνισε: «Οπως έχω πει από την αρχή που έγινα υπουργός, θα ζήσουμε κάποιο διάστημα με το προσφυγικό, θα υπάρχουν μεταβολές στον τρόπο της ζωής μας, αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να επιδρά έτσι ώστε να είναι διαχειρίσιμες και να έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα