Γ. Μιχελάκης: Αφωνία της ΝΔ για την ΕΛΣΤΑΤ γιατί ψάχνουν συμμαχίες με όσους φούσκωσαν το έλλειμμα

Γιάννης-Μιχελάκης-696x464-960x540Σκληρή κριτική στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιλογή της να μην πάρει θέση στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της νέας παραπομπής Γεωργίου για το «φούσκωμα» του ελλείμματος που οδήγησε στα μνημόνια, άσκησε ο πρώην βουλευτής, υπουργός και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη.
Ο κ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας το άρθρο του στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Ο βάτραχος και ο σκορπιός», είπε ότι χρησιμοποίησε τον γεωργιανής προέλευσης αυτό μύθο για να κάνει παραλληλισμό με «πραγματικά περιστατικά… αν μπει κανείς στο διαδίκτυο, ψάξει λίγο, νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να βγάλει συμπέρασμα για το ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος είναι ο σκορπιός στη ΝΔ».

Σημείωσε επίσης, αναφερόμενος σε σειρά δημοσιευμάτων στα «συστημικά» ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες που αποδίδουν στην περίοδο Καραμανλή τα δεινά των μνημονίων, ότι «είναι εγκληματικό το ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει θέση στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της εκ νέου παραπομπής σε κρίση του κ.Γεωργίου, παλιού προέδρου της για το θέμα των φουσκωμένων στοιχείων του ελλείμματος του 2009 … το ότι ξαναπαραπέμπεται προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών, για να δούμε εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη … είναι μία πολιτική δικαίωση μίας παράταξης που διαχειρίστηκε τα κοινά της χώρας -και με τα λάθη της … ό,τι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε όχι επειδή απλώς είχαν διαλύσει την οικονομία, αλλά επειδή κάποιοι φρόντισαν, φουσκώνοντας το έλλειμμα, να μας οδηγήσουν εκεί που μας οδήγησαν, ξέροντας τι θα γίνει. Αυτό είναι προς κρίση δικαστική», σημείωσε ο κ.Μιχελάκης.

Αν αλλάζουν την φυσιογνωμία του κόμματος, να το πουν καθαρά

«Δεν είναι εάν θα δικαιωθεί ο Καραμανλής, αυτόν θα τον κρίνει η Ιστορία όπως τους πάντες. Το θέμα είναι πολιτικό … Δεν είναι δυνατόν να μην δείχνεις έναν σεβασμό στην ιστορία της παράταξης … δεν μπορείς να τους “διαγράφεις” όλους … εκτός εάν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις την φυσιογνωμία του κόμματος … τότε διαγράφεις και την Ιστορία και ό,τι έχει γίνει από πριν και ξεκινάς κάτι καινούργιο. Αλλά βγες, πες το καθαρά, να ξέρει ο κόσμος και η παράταξη, να κάνεις εκλογές. Μπορεί να σε στηρίξει η παράταξη, μπορεί να μην σε στηρίξει», όπως είπε.

Σιωπούν επειδή επιδιώκουν συμμαχία με όσους φούσκωσαν το έλλειμμα

Οπως εκτίμησε, «η αφωνία της ΝΔ στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ … εντάσσεται σε μία συγκεκριμένη κομματική και στρατηγική τακτική δημιουργίας κάποιων συμμαχιών με άλλους πολιτικούς χώρους, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με αυτούς που έχουν τις ευθύνες για το φούσκωμα του ελλείμματος. Ετσι, για λόγους τακτικισμού παραγράφουν και την Ιστορία και την ιδεολογία και τα πάντα μόνο και μόνο για μία συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Εκεί διαφωνώ προσωπικά και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος», όπως υπογράμμισε.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι «είναι λάθος να πάμε τώρα σε εκλογές και είναι λάθος της ΝΔ να τις ζητάει συνέχεια … εκτός εάν αυτό γίνεται για να κρατιούνται οι άνθρωποι “μέσα στο μαντρί”, να μην φωνάζουν και να μην διαμαρτύρονται … όταν υπάρχει η προοπτική μίας εκλογικής μάχης, δύσκολα κάποιος θα βγει να αρθρώσει φωνή αντίρρησης, στην όποια ηγετική ομάδα», είπε ο κ.Μιχελάκης.

Ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός στη ΝΔ;

Στο σημερινό του θέμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Μιχελάκης επιλέγει τον γνωστό μύθο με το βάτραχο και το σκορπιό, για να δώσει μία μεταφορική περιγραφή όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Στο συγκεκριμένο μύθο, ο σκορπιός που θέλει να περάσει ένα ποτάμι, αλλά δεν γνωρίζει κολύμπι, πείθει τελικά έναν βάτραχο να τον πάρει στην πλάτη του, υποσχόμενος να μην τον τσιμπήσει με το δηλητηριώδες κεντρί του, με το επιχείρημα ότι δεν θα οδηγούσε και τους δύο σε βέβαιο πνιγμό.

Ωστόσο, πριν ακόμη διασχίσουν το ποτάμι, κάνει ακριβώς αυτό και, ενώ ο βάτραχος ετοιμάζεται να ξεψυχήσει, οδηγώντας και τον σκορπιό στο θάνατο, τον ρωτάει γιατί έκανε κάτι τέτοιο, καταδικάζοντας και τους δύο, για να πάρει την αφοπλιστικά ειλικρινή απάντηση: «Γιατί βάτραχέ μου, αυτό που έκανα είναι στη φύση μου!».

«Αν τώρα κάποιοι … πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τον παραλληλισμό και να το συνδυάσουν με άλλα γεγονότα της πολιτικής επικαιρότητας, αφήνω στη νοσηρή φαντασία τους να βρουν ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος είναι ο σκορπιός στη σημερινή Νέα Δημοκρατία…», καταλήγει το άρθρο του κ.Μιχελάκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα