Γ. Μαυρωτάς: Ακόμη ένα φαινόμενο αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωσή του ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της διαδικασίας εκλογών διευθυντών στην εκπαίδευση.

Αναλυτικά ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε τα εξής:

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της διαδικασίας εκλογών διευθυντών στην εκπαίδευση είναι ενδεικτική της προχειρότητας και της ιδεοληψίας με τις οποίες νομοθέτησε η πρώτη περίοδος ΣΥΡΙΖΑ επί Μπαλτά-Κουράκη στην εκπαίδευση. Μάλιστα η επιχειρηματολογία του ΣτΕ είναι αυτά που έλεγε το Ποτάμι τον Μάιο του 2015 στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όταν συζητιόταν η εν λόγω διάταξη. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν είναι άλλο παρά ένα τεράστιο αλαλούμ στον χώρο της Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης με οικονομικές αλλά και διοικητικές συνέπειες.

Είναι άλλωστε η τρίτη φορά μετά τις άδειες των καναλιών και την πιο πρόσφατη απόφαση για τους διοικητές των νοσοκομείων που το ΣτΕ ακυρώνει ως αντισυνταγματική μια νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το «είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος» τείνει να γίνει «είμαστε η κάθε λέξη των παραβιάσεων του Συντάγματος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα