Γ.Κυρίτσης:Αδιανόητη ενέργεια η ρίψη πλαστικών σφαιρών από τους Σκοπιανούς

gybjbgΗ ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι πρέπει διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό ενώ εξήγησε ότι από νωρίς είχε γίνει αντιληπτό το φυλλάδιο που είχε κυκλοφορήσει στα αραβικά και προέτρεπε τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα. Η ελληνική αστυνομία είχε φτιάξει φραγμό και απέτρεψε τη γενίκευση των επεισοδίων. Καταδίκασε τέλος, ως αδιανόητη ενέργεια, τη ρίψη πλαστικών σφαιρών από τους Σκοπιανούς που είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό μικρών παιδιών.

Ο κ. Κυρίτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νέοι χώροι φιλοξενίας καθώς και τα κινητά κλιμάκια ασύλου που θα ξεκινήσουν τη διαδικασία ασύλου καθώς και οι πρώτες μετεγκαταστάσεις στις ευρωπαϊκές χώρες θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεργαστούν οι πρόσφυγες με τις ελληνικές αρχές.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega ενημέρωσε ότι παρατηρείται μείωση των προσφυγικών ροών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι διαπιστώνεται -ως ένα βαθμό- μια διάθεση εφαρμογής της συμφωνίας, από την Τουρκία.

Τέλος ενημέρωσε ότι είναι έτοιμες 800 θέσεις στο Σκαραμαγκά και αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των προσφύγων από τον Πειραιά, εκεί. Έθεσε μάλιστα ως απώτερο χρονικό όριο για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των προσφύγων από τον Πειραιά, τις ημέρες του Πάσχα.

πηγή: Αυγή

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα