Γ. Κουτσούκος: Ο προϋπολογισμός του 2018 φτωχοποιεί τη χώρα

Για έναν ακόμα προϋπολογισμό διαρκούς λιτότητας, περαιτέρω αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων, που υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας, την οδηγεί σε ύφεση και την δεσμεύει για πολλά ακόμα χρόνια, έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

«Στην ίδια άδικη φοροκεντρική πολιτική που πλήττει την ανάπτυξη και φτωχοποιεί τη χώρα, επικεντρώνεται και ο Προϋπολογισμός του 2018. Η λογική σας είναι “φτωχαίνουμε τον κόσμο και του δίνουμε αντίδωρο», τόνισε ο κ. Κούτσουκος.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει κυρίως τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ την ίδια ώρα αυξάνει τους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Ο κ. Κουτσούκος αμφισβήτησε όλους τους στόχους του νέου Προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι λέει ψέματα η κυβέρνηση πως σηματοδοτεί την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2020, με μέτρα, περικοπές και δεσμεύσεις ύψους 24 δισ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι «την επόμενη τριετία θα έχουμε συνέχιση της ίδιας φορολογικής αφαίμαξης και υψηλά ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα».

 «Και αυτός ο Προϋπολογισμός έχει την ίδια λογική των αντιλαϊκών μέτρων και των περικοπών, όπως αυτά που δεσμεύσατε τη χώρα και την οδηγήσατε με αχρείαστα μνημόνια», τόνισε και έκανε λόγο για σκληρή, άδικη, αντιλαϊκή πολιτική.

«Το αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι η βύθιση της χώρας σε ύφεση. Εξανεμίσατε τις θυσίες του ελληνικού λαού και το κόστος είναι μεγάλο και καταγράφηκε στο κοινωνικό επίπεδο. Ο Προϋπολογισμός αυτός έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: Τα αυτοδιαψευδόμενα αφηγήματα σας ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και τη κρίση – και την επιβεβαίωση ότι τα οικονομικά αδιέξοδα παραμένουν», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα