Γ. Κουμουτσάκος: Η προσπάθεια για το Κυπριακό πρέπει να συνεχιστεί

Οι προσπάθειες για το Κυπριακό πρέπει να συνεχιστούν, τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει αυθαίρετες και αβάσιμες τις θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος εμμένει σε μια θέση που διαιωνίζει την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση κατοχής στην Κύπρο. Η θέση αυτή ανήκει στο παρελθόν.Εμείς θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για το νησί.

Σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρχει η παρωχημένη λογική εγγυήσεων, κατοχικών στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών.

Η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης βιώσιμης και λειτουργικής πρέπει να συνεχιστεί, παρά τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις και θέσεις της Άγκυρας.

Εξίσου αντιπαραγωγικές, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, είναι οι απολύτως αυθαίρετες και αβάσιμες θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο.

Για να αντιμετωπισθούν τέτοιες απαράδεκτες θέσεις είναι απαραίτητος ο καλύτερος συντονισμός της Κυβέρνησης και όλων των Υπουργείων της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα