Γ.Κουμουτσάκος:Δεν αποκλείονται οι εκλογές, η ΝΔ δεν θα αιφνιδιαστεί

koumoutsakosss-thumb-large-thumb-large--2-thumb-largeΔεν αποκλείονται οι εκλογές, αλλά η ΝΔ δεν θα αιφνιδιαστεί, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξη στην οποία επέκρινε την κυβέρνηση για την «ιδιότυπη σχέση της» με τους αντιεξουσιαστές.

Οταν ερωτήθηκε από το ΑΠΕ αν η κυβέρνηση υποθάλπει τους αντιεξουσιαστές, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ στα τελευταία γεγονότα ανομίας επιβεβαίωσε τη δομική αμηχανία και αδυναμία τής κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποκύπτοντας στην πίεση του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του -που επισήμως καταργήθηκαν αλλά φαίνεται ότι παραμένουν παρούσες- έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει σε συζήτηση και διαβούλευση τις ”συλλογικότητες των Εξαρχείων”, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε. Ετσι, από την ιδεολογική- κομματική κάλυψη και την ανοχή, περάσαμε στην επίσημη πρόσκληση συνδιαβούλευσης. Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες την ιδιότυπη αυτή σχέση ΣΥΡΙΖΑ-αντιεξουσιαστών».

Στο ερώτημα για το εάν θεωρεί πιθανό το σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού τον Σεπτέμβριο από την κυβέρνηση, σημείωσε ότι σε ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. «Υπ’ αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι’ αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ καθώς είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα γεγονότα στην Τουρκία, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα μεταλλάσσεται «σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αδρανοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα