Γ. Κατρούγκαλος: Υπάρχει ταύτιση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας για το Κυπριακό

«Έχουμε ταύτιση απόψεων με την Κυπριακή Δημοκρατία στο Κυπριακό», υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη για μια πολύ καλή προετοιμασία, πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών για να υπάρχουν, «οι καλύτερες δυνατές πιθανότητες για κάτι καλό», όπως είπε.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η Αθήνα περιμένει να δει τις σκέψεις της (απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ) κ. Λουτ. «Η έμφαση της δικής μας πλευράς, της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι στην ανάγκη να αναδειχθεί ο ρόλος του Κυπριακού ως θέματος διεθνούς δικαίου, και φυσικά να αποτυπωθεί η πρόοδος που υπήρχε στο Κραν Μοντανά όσον αφορά το πολύ σημαντικό ζήτημα των εγγυήσεων και της μη παρουσίας των ξένων στρατευμάτων», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Η τριμερής

Nωρίτερα, με την έκδοση κοινής δήλωσης και χειραψίας ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στη Λευκωσία, των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Ιορδανίας, Αϊμάν αλ Σαφάντι, και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στην τριμερή συνάντηση προετοιμάσθηκε η τριμερής σύνοδος κορυφής το πρώτο εξάμηνο του 2019, που θα γίνει στην Ιορδανία. Στην επίκεντρο της υπουργικής συνάντησης στην Λευκωσία ήταν τα θέματα της ενέργειας, των διμερών σχέσεων και το Κυπριακό. Έγινε ανασκόπηση της προόδου στο πλαίσιο της συνεργασίας, ενώ εξετάστηκε ο συντονισμός για τα επόμενα βήματα και η πιθανή επέκταση σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παιδεία και η καινοτομία.

Πριν από την έναρξη των τριμερών διαβουλεύσεων, οι κ.κ. Αϊμάν Αλ Σαφάντι και Γιώργος Κατρούγκαλος, έγιναν δεκτοί από τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα