Γ. Κατρούγκαλος: Σημαντική χώρα η Τυνησία για το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας στην Αφρική

«Η Τυνησία είναι η πιο πετυχημένη περίπτωση της Αραβικής Άνοιξης, με παραδοσιακές φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και είναι σημαντική χώρα για το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας στην Αφρική» δήλωσε μετά τις επαφές του στην Τύνιδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη στην Τυνησία, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, ο κ. Κατρούγκαλος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Χεμάιες Τζιναουί. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας Ζιντ Λααντχάρι και τους υφυπουργούς Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Σάμπρι Μπακτομπτζί, και Τουρισμού Σάλμα Ελούμι Ρέκικ και Εξωτερικού Εμπορίου Χικέμ μπεν Αχμέτ.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κατρούγκαλου βρέθηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη προετοιμασία της επόμενης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Τυνησίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εντός του έτους.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας καθώς και η συγκρότηση οικονομικού συμβουλίου από ελληνικές και τυνησιακές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναχώρησε χθες από την Τυνησία για το Κουβέιτ, όπου συμμετέχει σήμερα στην υπουργική συνάντηση του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά του ISIS/Da’esh, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα