Γ. Κατρούγκαλος: Σημαντικές προοπτικές για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Πολωνία

katrougalosΠρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Πολωνίας υπέγραψαν στη Βαρσοβία ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Διπλωματίας Ρόμπερτ Γκρέι.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, το πρωτόκολλο δημιουργεί ένα πλαίσιο για τη σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων των δύο χωρών στο πεδίο της οικονομικής διπλωματίας.

Για σημαντικές προοπτικές και για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, έκανε λόγο και ο κ. Κατρούγκαλος, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας

Από τη μεριά του, ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός δήλωσε «χαρούμενος για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Πολωνίας και της Ελλάδας, και ιδιαίτερα στον σημαντικό τομέα της οικονομικής διπλωματίας». Μιλώντας για τη σημασία της συμφωνίας, επισήμανε πως «δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών καθώς επίσης και μια βάση για τακτικές διαβουλεύσεις».

Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στη Βαρσοβία, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων είχε σήμερα εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, το προσφυγικό και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με τον Πολωνό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κόνραντ Ζιμάνσκι (Konrad Szymański). Στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας και είχε σειρά διμερών επαφών με υποψήφιους επενδυτές στη χώρα μας, με ιδιαίτερα αισιόδοξες προοπτικές, όπως εκτίμησε.

Αύριο ο κ. Κατρούγκαλος θα μεταβεί στη Μεγάλη Βρετανία, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά διαδοχικών συναντήσεων και ομιλιών. Ειδικότερα, θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, τον υπουργό Εργασίας, τον «σκιώδη» αντιπρόεδρο και τον «σκιώδη» υπουργό Εργασίας του Εργατικού Κόμματος, καθώς και με συνδικάτα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ελληνικών θέσεων ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης. Επίσης, θα μιλήσει σε επενδυτές σε εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνοβρετανικό επιμελητήριο τη Δευτέρα και θα δώσει δύο διαλέξεις για την πορεία της χώρας μας στο London School of Economics και στην Οξφόρδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα