Γ. Κατρούγκαλος: Παράγοντας αβεβαιότητας η στάση της Τουρκίας

giorgos-katrougkalosΠαράγοντα αβεβαιότητας χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική θερμού επεισοδίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «προσπαθεί σε πολλά επίπεδα να πετύχει εξαιρετικά υψηλούς στόχους, μέχρι στιγμής με πολύ χαμηλό βαθμό επιτυχίας».

Απέναντι στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προέταξε το τρίπτυχο σταθερότητα – ισχύς – εθνική ενότητα, διαμηνύοντας πως «δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε και τίποτα».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ ανέδειξε τη σημασία να παραμείνουν ζωντανές οι προοπτικές της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε., εξηγώντας πως είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων μια ευρωπαϊκά προσανατολισμένη Τουρκία από μια επιθετική.

Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, εκτίμησε πως «υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη εάν θα καταλήξουν με επιτυχία», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει αγαστή συνεργασία με την κυπριακή πλευρά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα