Γ.Κατρούγκαλος: Θα το μετανιώσει η Τουρκία αν κάνει τους έλληνες στρατιωτικούς πιόνια

Με «σκληρές» δηλώσεις αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτών που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία και στη στάση της γείτονος χώρας, στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα ότι: «Αν κάνει τους στρατιωτικούς «πιόνια» στη διπλωματική σκακιέρα θα το μετανιώσει».

«Για την πλήρη διαμόρφωση της εικόνας είμαστε σε αναμονή. Πρέπει να ακολουθήσουμε το μάθημα ψυχραιμίας του πατέρα του λοχία Κούκλατζη που μίλησε δημοσίως», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο κ. Κατρούγκαλος.

«Δεν είμαστε με σταυρωμένα χέρια και κοιτάμε τι κάνει η Τουρκία. Η υπόθεση βρίσκεται στην τουρκική δικαιοσύνη. Τα πραγματικά περιστατικά τα ξέρουμε από τις μαρτυρίες των στρατιωτικών. Δεν φοβόμαστε, γιατί παρακολουθούμε με εγρήγορση κάθε συμβάν. Τώρα, αν κάνουν τους στρατιωτικούς μας ”πιόνια” στη ”διπλωματική σκακιέρα” θα δράσουμε με τρόπου που η τουρκία θα το μετανιώσει αν το κάνει», σημείωσε στη συνέχεια.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ενας νευρικός παίκτης, όπως η Τουρκία χάνει, ένας παίκτης που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως εμείς, κερδίζει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα