Γ. Κατρούγκαλος: Η UNICEF αντελήφθη ότι η πλειοψηφία ήταν ενάντια στην εξυγίανση και δεν είχε άλλη επιλογή

Η νέα πρόεδρος της ελληνικής UNICEF προσπαθούσε για την εξυγίανση του σωματείου αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ την υπονόμευε, έτσι η μητρική UNICEF δεν είχε άλλη επιλογή, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (και πρώην μέλος του ΔΣ) Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.

 

Έχω εικόνα για το τι γίνεται στην UNICEF. Παλιά είχα συμμετοχή στο ΔΣ και έχω προσπαθήσει να βοηθήσω την νυν πρόεδρο κ. Τζιτζίκου στην μεγάλη προσπάθεια να βρει τα στραβά και να τα διορθώσει.

Στην Ελλάδα το τμήμα της UNICEF έχει τη μορφή σωματείου. Μόλις η κ. Τζιτζίκου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, ζήτησε όπως κάθε λογικός άνθρωπος να γίνει έλεγχος στα οικονομικά. Από αυτόν δυστυχώς βγήκαν πράγματα πολύ σημαντικά, οικονομική ατασθαλία στη διαχείριση κεφαλαίων (μη φανερή λογιστική παρακολούθηση), οικογενειοκρατία στις προσλήψεις, πολύ υψηλοί μισθοί σε ορισμένα στελέχη και πολύ χαμηλοί σε άλλους, κτλ.).

Δεν αποτελεί εμμονή της κ. Τζιτζίκου η ανάγκη ελέγχου, ούτε η διαπίστωση ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Η μητρική UNICEF που έχει την ευθύνη παρακολούθησης έχει την ίδια ακριβώς άποψη, γι’ αυτό αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του σωματείου όπως λειτουργεί σήμερα, ώστε να γίνει η εξυγίανσή του.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει από το ίδιο το σωματείο εάν η πλειοψηφία ακολουθούσε την προσπάθεια της κ. Τζιτζίκου αντί να την υπονομεύει. Ενώ ήταν ολοφάνερο τι γινόταν, η πλειοψηφία του ΔΣ φάνηκε να είναι εμπόδιο. Προφανώς, όταν το αντελήφθη η μητρική UNICEF, δεν είχε άλλη επιλογή, έκανε αυτό που έκανε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα