Γ. Κατρούγκαλος: Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε λύση που θα είναι εθνικά συμφέρουσα

Την βεβαιότητα ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα στηρίξει την πρόταση Μαξίμου-ΥΠΕΞ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, εξέφρασε μιλώντας στην “Πρωινή Ανάγνωση” του καναλιού της Βουλής ο αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως είπε, “είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε λύση που θα είναι εθνικά συμφέρουσα και θα έχει τη στήριξη όχι μόνο του κυβερνητικού μας εταίρου, αλλά και των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή” .

Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου ευθυγραμμίζονται πλήρως με όσα είπε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για το ίδιο θέμα.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι “η μπάλα είναι στο γήπεδο της άλλης πλευράς η οποία και ανταποκρίνεται” και δήλωσε αισιόδοξος για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Η Νέα Δημοκρατίας, βρίσκεται σε αμηχανία γιατί είναι εκείνη που το 1990 ως κυβέρνηση δεν έλυσε το πρόβλημα, ενώ σήμερα θέλει να συγκαλύψει το εσωτερικό της πρόβλημα, καθώς υπάρχουν διαφωνίες από τις ακροδεξιές μεταγραφές της, ανέφερε ο αναπλ. ΥΠΕΞ . Και πρόσθεσε “γι’ αυτό και λέει ότι αν δεν υπάρχει ενιαία θέση των κυβερνητικών εταίρων εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τη συμφωνία”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα