Γ. Κατρούγκαλος: Δεν παίζουμε για κομματικούς λόγους με τα εθνικά θέματα

Δεν παίζουμε για κομματικούς λόγους με τα εθνικά θέματα, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ανδρέα Παπασταματίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων και τη θέση που έχει η κυβέρνηση, ο κος Κατρούγκαλος είπε ότι η γραμμή μας είναι ότι θα πρέπει να δοθεί μία λύση στο όνομα, η οποία να μην επιτρέπει να χρησιμοποιείται αυτό ως όχημα αλυτρωτισμού, ως όχημα για εδαφικές διεκδικήσεις.

Προφανώς το erga omnes (έναντι όλων) -πρόσθεσε ο υπουργός- ήταν από τα ζητήματα που πάντα επεδίωκε η εθνική πολιτική μας γραμμή, και παραμένει βασικό ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κος Κατρούγκαλος είπε ότι δεν ανησυχεί για την σταθερότητα της κυβέρνησης, γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν αποδείξει –παρά τις διαφορές που έχουμε σε πολλά ζητήματα- ότι είναι ειλικρινής και ντόμπρος σύμμαχος.

Ερωτηθείς για το πότε θα έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό από τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, ο κος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι ο κρίσιμος χρόνος είναι το πρώτο εξάμηνο της ερχόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα