Γ. Κατρούγκαλος: Δεν είναι μέρος της συμφωνίας η περικοπή των συντάξεων

Στον ισχυρισμό ότι “δεν υπάρχει λόγος να κοπούν οι συντάξεις”, καθώς “δεν το προβλέπει η συμφωνία” προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι “ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός και πετυχαίνουμε” τους στόχους των πλεονασμάτων.

“Ο ασφαλιστικός νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά θα παραμείνει. Έναν χρόνο μετά, το ΔΝΤ ήρθε με εκβιασμό, λέγοντας ότι επειδή ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός και δεν θα πιάσετε τα πλεονάσματα πρέπει να κόψετε τη διαφορά. Αυτά τα δύο διαψεύστηκαν. Δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις, ούτε μέσα στη συμφωνία υπάρχει δέσμευση γι’ αυτό. Υπάρχει δέσμευση να μην υπαναχωρήσουμε στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις”, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

“Κανείς δεν δικαιούται να είναι υπερήφανος με το ύψος των συντάξεων σήμερα, ωστόσο αυτό αντανακλά την πραγματική οικονομία. Αυτό για το οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι ότι αλλάξαμε ένα τοπίο άναρχο με κανόνες που ευνοούσαν τους ευνοημένους”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα