Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση να αφήσει τους δήμους να αποφασίσουν για την διαχείριση των απορριμμάτων

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τους δήμους να αποφασίσουν μόνοι τους για την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων και να σταματήσει η ομηρία τους.

Όπως τόνισε στον Αθήνα 9.84, ήταν λάθος της κυβέρνησης η παράταση των συμβάσεων, καθώς δημιουργεί, όπως είπε, νέα γενιά συμβασιούχων και εμποδίζει τους δήμους να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ενώ υπογράμμισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ 400 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι Δευτέρα με Τρίτη η πόλη θα έχει επανέλθει στην κανονικότητά της. Έκανε λόγο για περίπου 4.500 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους και σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα σε Παγκράτι, Νέο Κόσμο και Άνω Κυψέλη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η κατάσταση είναι καλύτερη.

“Δεν θα μαζέψουμε μόνο τα σκουπίδια, αλλά θα πλύνουμε πεζοδρόμια και θα απολυμάνουμε”, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι στις 11 ημέρες της κινητοποίησης η πόλη στάθηκε καλά σε κάποια κρίσιμα σημεία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “πάρα πολλοί εργαζόμενοι που δεν απήργησαν μας έβγαλαν σε ένα σημαντικό βαθμό ασπροπρόσωπους”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα