Γ. Δραγασακης: Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική

Με την πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αθήνα, Ιβέτα Ιρίτσοβα (Iveta Hricova) συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, ενώ παράλληλα διερευνήθηκαν οι δυνατότητες προς αυτή την κατεύθυνση, με έμφαση στους αναπτυξιακούς θεσμούς, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες Υγείας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του γραφείου του αντιπροέδρου, η πρέσβης της Σλοβακίας έδειξε ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης ενημερώνοντας την κ. Ιρίτσοβα, τόνισε ότι στη νέα φάση για την οικονομία, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη ενός νέου υποδείγματος Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η ανάπτυξη είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική διαδικασία, η οποία προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων.

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε ειδική αναφορά στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια και στις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν για τη δημιουργία παραγωγικών συμπλεγμάτων σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Γιάννης Δραγασάκης και η Ιβέτα Ιρίτσοβα συζήτησαν επίσης την ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα