Γ.Γ Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Υπεύθυνη η ΕΛ.ΑΣ για τα χημικά στο Σύνταγμα

Ευθύνες στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την ρίψη χημικών στους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία επιρρίπτει ο γ.γ. Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νίκος Ρήγας.

«Να απαντήσει η φυσική ηγεσία», είπε ερωτηθείς γιατί έπεσαν χημικά, αντί να συλληφθούν οι ταραξίες στα επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη. «Στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν βρίσκονται οι συνδικαλιστές, αλλά η φυσική ηγεσία», ανέφερε και πρόσθεσε μιλώντας στον Ant1 ότι «υπήρχε μεγάλος όγκος κόσμου και διαδηλωτών, έχουν γίνει συλλήψεις, όμως έχουν γίνει πολλές φορές συλλήψεις και προσαγωγές, όμως οι ταραξίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο».

Ο κ. Ρήγας ανέφερε με νόημα ότι «ο αστυνομικός που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εκτελεί εντολές», ξεκαθαρίζοντας ότι «για το αν ήταν επιτυχής ο σχεδιασμός, οι υπεύθυνοι είναι άλλοι».

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε να γίνει άλλη διαχείριση και όχι χρήση χημικών απάντησε: «Η Αστυνομία και οι αστυνομικοί μπορούν να τα κάνουν όλα, γιατί είναι εκπαιδευμένοι να εκτελούν όποιες εντολές παίρνουν».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα