Γ.Γεροβασίλη:Προσπαθούμε να βρούμε λύση ώστε οι συνταξιούχοι να μην επιστρέψουν τα χρήματα για το ΕΚΑΣ

bykΜιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή τουΝίκου Χατζηνικολάου, η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια, προκειμένου να μην χρειαστεί οι συνταξιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα για το ΕΚΑΣ, σημειώνοντας πως η ρύθμιση δεν είναι δίκαιη.

Οπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «το ΕΚΑΣ, είναι συμφωνημένο από παλιά η πλήρης κατάργησή του. Στη συμφωνία του καλοκαιριού με την προσπάθεια τη διαπραγματευτική καταφέραμε, οι δικοί μας διαπραγματευτές, να έχουμε μία σταδιακή κατάργηση. Αυτό είναι το γεγονός, το οποίο βεβαίως δεν είναι από τα ευχάριστα».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «επειδή θα έπρεπε να ισχύσουν αυτά από 1/1, υπάρχει το ζήτημα των αναδρομικών, τα οποία κλήθηκαν να επιστρέψουν οι άνθρωποι, οι οποίοι το είχαν πάρει. Αυτό, φυσικά, δεν είναι μία δίκαιη ρύθμιση, γι’ αυτό έγινε μία προσπάθεια, εξακολουθεί να γίνεται, προκειμένου να μην επιστραφούν τα χρήματα».

Στο ερώτημα αν το ζήτημα αυτό είναι προϋπόθεση για τη δόση, η ίδια είπε ότι «είναι μία λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να επιλυθεί».

Αναφερόμενη στην εκκρεμότητα, η οποία υπάρχει με τα κόκκινα δάνεια που έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη τόνισε:

«Και αυτό είναι ακόμα σε συζήτηση, διότι ζητήθηκε από τους θεσμούς να μην εξαιρεθούν αυτά τα δάνεια και να είναι και αυτά ελεύθερα να πωληθούν. Η δική μας προσπάθεια είναι να μη συμβεί αυτό. Προσπαθούν να βρουν τώρα ένα τρόπο επίλυσης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «αυτά είναι τα προαπαιτούμενα για τα 7,5 δισ., για όλο το πακέτό δηλαδή, όχι μόνο τα 7,5 δισ., για τα 10,5».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα