Γ. Βρούτσης: Απόλυτη δικαίωση για τη Ν.Δ.(!) η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Απόλυτη δικαίωση για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Βρούτσης.

“Νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι. Θα πάω στη Βουλή και θα υπερασπιστώ την τροπολογία που πολεμήθηκε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως νόμος όταν κατατέθηκε το 2013” είπε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ σχετικά με την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού που κατέθεσε την Τετάρτη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως ανέφερε, η αύξηση αυτή “προβλεπόταν από την 1η Ιανουαρίου 2017 αλλά χάθηκαν δύο χρόνια για τους εργαζόμενους”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η πρώτη φορά που θα κάνει ολομέτωπη στροφή στη συμπεριφορά του αλλά είναι κάτι καταγεγραμμένο ιστορικά που δικαιώνει τις επιλογές μας” πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε προκλητικό το να μιλάει η κυβέρνηση για πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι έχουν μετατρέψει το Υπουργείο Εργασίας σε Υπουργείο Αλχημείας, διότι αυτά τα οποία γίνονται δεν εξηγούνται ούτε βγάζει κανείς συμπέρασμα.

“Δεν υπάρχουν πλεονάσματα στην καταβολή συντάξεων στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Όταν η συνολική δαπάνη του ασφαλιστικού σε ετήσια βάση είναι περίπου 28 δισ. ευρώ και οι δαπάνες που καταβάλει ο κρατικός προϋπολογισμός είναι 18 δισ. ευρώ ενώ τα έσοδα από εισφορές είναι 10 δισ. ευρώ σημαίνει ότι αυτό που καταβάλει ο φορολογούμενος πολίτης τα 18 δισ., δεν μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό μπορεί να είναι περίσσευμα”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε ότι “είμαστε αντίθετοι με την περικοπή”, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει “να συμβεί με διμερή συμφωνία και όχι μονομερώς με ψευτοτσαμπουκά γιατί θα εξατμιστούν και αυτές που υπάρχουν”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα