Γ.Βασιλειάδης: Η ανάπτυξη του αθλητισμού κομβικό σημείο για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής

«Η ανάπτυξη του αθλητισμού κομβικό σημείο για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και της υγιούς ανταγωνιστικότητας» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο 12 Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής.

Στην ομιλία του ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει για ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα όπου «ομάδες και φίλαθλοι χρησιμοποιούνται ως ασπίδα ή δόρυ για επίτευξη αλλότριων σκοπών». Έκανε λόγο για στρεβλή δόμηση του ποδοσφαιρικού αθλητισμού από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και ότι για πρώτη φορά «φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ και δίνεται η δυνατότητα οριστικής ρήξης με τις πολιτικές τακτικές του παρελθόντος». Αυτό, τόνισε καλούμαστε να διαχειριστούμε και θα κριθούμε αν κερδίσουμε το στοίχημα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια κοινή χάραξη στη βάση των ιδιαιτεροτήτων κάθε γωνιάς της χώρας και εν προκειμένω της Αν. Αττικής.

Μιλώντας για την σημασία του αθλητικού τουρισμού ως προς την εισροή εσόδων ο κ Βασιλειάδης επισήμανε ότι η χώρα διαθέτει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για όλα τα σπορ υψηλού επιπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ως καλό παράδειγμα αυτής της πρακτικής ανέφερε την φιλοξενία της εθνικής ομάδας κολύμβησης του Βελγίου στο ΟΑΚΑ γεγονός το οποίο επέφερε έσοδα από την ενοικίαση των εγκαταστάσεων και των ξενοδοχείων για την διαμονή της αποστολής . Επίσης το «άνοιγμα» της λίμνης των Ιωαννίνων για διοργάνωση διεθνούς αθλητικής οργάνωσης . Πρακτική, τόνισε η οποία « αξιοποιεί τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις προς όφελος όλων με την συντήρηση και επανάχρηση τους αντί της εγκατάλειψης και ερήμωσης που ακολούθησε μετά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων». Ως τρίτο λόγο ανάπτυξης του αθλητικού και μαζικού τουρισμού ο υφυπουργός παρουσίασε στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία οι ενασχολούμενοι με την άθληση στοιχίζουν επτά φορές λιγότερο στο σύστημα υγείας από τους μη ασκούμενους. Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι σημαντικότερος λόγος για την ανάπτυξη του αθλητισμού είναι ότι αποτελεί «κομβικό σημείο για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και της υγιούς ανταγωνιστικότητας καθώς δεν υπάρχουν διαχωρισμοί σε χρώμα ή έθνος στα κουλουάρ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα