Γ. Βαρουφάκης: Ο Π. Καμμένος ήθελε να επιστρέψουμε στη δραχμή

Τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου ότι ήταν «υπάλληλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως μόνο σε ένα «εναλλακτικό σύμπαν» θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Γερμανός πρώην ομόλογός του «θα εκπλαγεί εάν το ακούσει αυτό».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως ο Πάνος Καμμένος υποστήριζε την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή το 2015, και ισχυριζόταν πως θα «βρει λύση» με την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπογράμμισε ακόμη πως ο κ. Καμμένος δεν ασχολούνταν με την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, αλλά «ζητούσε απλά να τον αφήσουν να “χαίρεται” την θέση του υπουργού Άμυνας».

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου ότι αυτός τον έδιωξε από την κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως οι μοναδικές συναντήσεις που είχε με τον τέως ΥΠΑΜ ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων και πως ο κ. Καμμένος τον παρότρυνε λέγοντάς του: «Προχώρα και είμαι μαζί σου».

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού και του δημόσιου χρέους, δηλώνοντας βέβαιος πως αυτό θα γίνει.

Τέλος, ανέφερε πως ο πολιτικός του φορέας, ΜεΡΑ25, θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, διευκρινίζοντας πως δεν θα συνεργαστεί με άλλους φορείς, όπως η Λαϊκή Ενότητα ή η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα