Site icon The Indicator

Γ.Βαρουφάκης:«Ο Σόϊμπλε είναι επικεφαλής ομάδας που προωθεί το Grexit»

vsΣε “πηγαδάκι” που δημιουργήθηκε στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η παραίτηση του, ήταν αποτέλεσμα απαίτησης του  ο Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και όσων βρίσκονται γύρω του.

Ο κ. Βαρουφάκης,μεταξύ άλλων,ανέφερε ότι ο κ. Σόϊμπλε είναι επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη, που προωθούν σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον κ.Βρουφάκη, ο κ. Σόϊμπλε έχει προετοιμαστεί για τις συνέπειες ενός πιθανού Grexit, καθώς θεωρεί λελογισμένο τον κίνδυνο, ενώ επεσήμανε ότι «είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση στο Eurogroup» και με εξαίρεση τον κ. Σαπέν και τους Γάλλους ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους.

«Είναι και ο μόνος που έχει πλάνο», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών,προσθέτοντας ότι ο κ. Σόϊμπλε «θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και μια πιθανή συμφωνία,απάντησε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει» ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των «βιώσιμων λύσεων» γιατί, όπως εξήγησε, «από τις άλλες, που διαιώνιζαν το πρόβλημα είχαμε πολλές τα τελευταία πέντε χρόνια».

Exit mobile version