Γ.Βαρουφάκης:«Ο Σόϊμπλε είναι επικεφαλής ομάδας που προωθεί το Grexit»

vsΣε “πηγαδάκι” που δημιουργήθηκε στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η παραίτηση του, ήταν αποτέλεσμα απαίτησης του  ο Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και όσων βρίσκονται γύρω του.

Ο κ. Βαρουφάκης,μεταξύ άλλων,ανέφερε ότι ο κ. Σόϊμπλε είναι επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη, που προωθούν σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον κ.Βρουφάκη, ο κ. Σόϊμπλε έχει προετοιμαστεί για τις συνέπειες ενός πιθανού Grexit, καθώς θεωρεί λελογισμένο τον κίνδυνο, ενώ επεσήμανε ότι «είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση στο Eurogroup» και με εξαίρεση τον κ. Σαπέν και τους Γάλλους ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους.

«Είναι και ο μόνος που έχει πλάνο», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών,προσθέτοντας ότι ο κ. Σόϊμπλε «θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και μια πιθανή συμφωνία,απάντησε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει» ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των «βιώσιμων λύσεων» γιατί, όπως εξήγησε, «από τις άλλες, που διαιώνιζαν το πρόβλημα είχαμε πολλές τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα