Γ.Βαρουφάκης:Είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση,είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει

varoufakis3443Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την περίοδο των έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – δανειστών προχώρησε εκ νέου ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε γαλλική εκπομπή, για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τους λόγους παραίτησής του.

«Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε επίσης στη νύχτα μετά το δημοψήφισμα, λέγοντας: «Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Όμως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος».

«Οι Έλληνες ήταν θαρραλέοι και είπαν όχι στην τρόικα, παρά το κλείσιμο των τραπεζών και παρά την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Απογοητεύτηκα και γι΄ αυτό παραιτήθηκα» πρόσθεσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε και έναν σύντομο διάλογο που είχε με τον Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε ότι το νέο μνημόνιο θα αποτύχει.

Είπα: «Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει», και μου απάντησε: «Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει».

Ερωτηθείς για τη στάση της Γαλλίας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο πρώην υπουργός υποστήριξε ουσιαστικά ότι η Γαλλία δεν έκανε τίποτα. «Θα είμαι διπλωμάτης λέγοντας ότι ο ρόλος της Γαλλίας δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στις συζητήσεις… ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει πολύ λίγη δύναμη για να μιλήσει για θέματα τόσο σημαντικά!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα