Γ.Βάιντμαν:«Δεν είναι η εξυπηρέτηση του χρέους το πλέον επείγον πρόβλημα των Ελλήνων»

u979i«Θεωρώ τη συζήτηση (για την ελάφρυνση του χρέους) δευτερεύουσα σε σημασία. Η Ελλάδα πληρώνει, σε σχέση με το ΑΕΠ της, λιγότερους τόκους από την Ιταλία ή την Πορτογαλία. Δεν είναι η εξυπηρέτηση του χρέους το πλέον επείγον πρόβλημα των Ελλήνων, αλλά η τήρηση του προγράμματος και το να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της», τονίζει ο επικεφαλής της Bundestag του γερμανικού κοινοβουλίου Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στην σημερινή «Die Welt».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι το 90% των κεφαλαίων που διατέθηκαν για τη διάσωση της χώρας κατέληξαν στις τράπεζες, υποστηρίζει: «Η Ελλάδα είχε, έναντι εσωτερικών και εξωτερικών πιστωτών -μεταξύ των οποίων και πολλές τράπεζες-, χρέη τα οποία δεν μπορούσε πλέον να εξυπηρετήσει με τις δικές της δυνάμεις, για αυτό παρενέβη η ευρωπαϊκή κοινότητα κρατών.

Τα χρήματα, όμως, που δόθηκαν αρχικά είχαν εγγραφεί στον ελληνικό προϋπολογισμό, άρα η Ελλάδα ωφελήθηκε από αυτά. Επιπλέον, πίσω από τις τράπεζες βρίσκονται καταθέτες, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν στις τράπεζες -και στην Ελλάδα- τις οικονομίες τους».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα