Γ. Αμανατίδης: Στόχος της κυβέρνησης είναι η καλύτερη λύση για το όνομα με την ευρύτερη συναίνεση

«Θα υπάρξει νέα πρόταση, νέος τρόπος προσέγγισης και νέα μεθοδολογία δηλαδή πρώτο βήμα θα είναι να συμφωνηθεί ο τρόπος που θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης λίγο πριν την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων στη Ν. Υόρκη.

Ο κ. Νίμιτς και πολλοί άλλοι λένε ότι στην ενδιάμεση συμφωνία η χώρα μας αποδέχθηκε την είσοδο της Fyrom σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, με την προσωρινή ονομασία που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία». Επιπλέον “η ενδιάμεση αυτή συμφωνία δεν είχε έρθει ποτέ προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή «αυτό είναι μυστική διπλωματία» σχολίασε ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
«Περισσότερες από 140 χώρες συναλλάσσονται και εκφωνούνται με τη συνταγματική ονομασία της Fyrom, αυτό είναι μια πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης τονίζοντας ότι αυτό είναι «αποτέλεσμα της αδράνειας και του στρουθοκαμηλισμού τόσα χρόνια».
Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι αν συμφέρει εθνικά τη χώρα μας η επίλυση του ζητήματος για τη σταθερότητα στην περιοχή; Περιέγραψε τα βασικά χαρακτηριστικά της θέσης της χώρας μας όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, πρώτο «σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, χωρίς τα στοιχεία αλυτρωτισμού και δεύτερο ότι «προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ένταξη μιας χώρας στο ΝΑΤΟ είναι η αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας».
Σπέκουλα από την αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να μην τοποθετηθεί υπεύθυνα
«Γίνεται σπέκουλα από την αξιωματική αντιπολίτευση για να μην τοποθετηθεί υπεύθυνα» κατήγγειλε ο κ. Αμανατίδης τη διγλωσσία στην Ν.Δ. «δεν μπορεί να λέει για το εσωτερικό του αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν… η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μερίδιο ευθύνης» «δεν μπορεί να κάνουν κάποιοι μικροπολιτική» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι: «Δεν μπορούν όσοι έκαναν πραγματικά μυστική διπλωματία με τον κ. Γρυλάκη κ.α. τώρα που έχουν πάει σε συντεταγμένη διαπραγμάτευση όλοι οι θεσμοί του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης,  να μας κουνάν το δάχτυλο».
Ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι δεν υπήρχε η λέξη δημοψήφισμα στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στον Τύπο ενώ αντικρούοντας την κριτική για ελλειπή ενημέρωση είπε χαρακτηριστικά: «Δεν δίνονται οι μάχες στη διαπραγμάτευση βγάζοντας όλα στη φόρα».

πηγή: Αυγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα