Γ. Αμανατίδης: Η Διεθνής Διάσκεψη των Αθηνών έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον

«Βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης ημέρας της Διάσκεψης, έχουν μιλήσει οι υπουργοί Εξωτερικών και οι θρησκευτικοί ηγέτες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι δύο πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσυλύμων, οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου και Αλβανίας.

 

Συνεχίζουμε αυτή τη στιγμή με τους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και θα μπούμε σε μία συζήτηση εργασίας από πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς, η οποία θα λήξει γύρω στις 19.00, ώστε να μπορέσουμε να πάμε μετά όλοι μαζί στο δείπνο που παρατίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο της δεύτερης Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε πως η Διάσκεψη μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον και τόνισε πως αυτό φαίνεται όχι μόνο από τη συμμετοχή αλλά και από τη φυσική παρουσία των ηγετών, οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην αίθουσα να συζητάνε και να ανταλάσσουν απόψεις. Αυτό βοηθάει, σημείωσε, έτσι ώστε να μπορέσουν οι όποιες συνεννοήσεις να φτάνουν και στο τοπικό επίπεδο, στις κοινωνίες όπου βρίσκονται. «Δηλαδή, η συνένωση μεταξύ των κορυφών φέρνει αποτελέσματα και στους τοπικούς ηγέτες των Εκκλησιών, οι οποίοι μπορούν να έχουν συνεργασία μεταξύ τους για τα προβλήματα αυτά» προσέθεσε.

«Όλοι μιλούν για τη συνεργασία, την αγάπη, τον δρόμο της ανεκτικότητας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την πολιτική επίλυση των διαφορών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή» ανέφερε καταληκτικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημείωσε πως «ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να γίνει συζήτηση για την επόμενη ημέρα, η οποία δεν μπορεί να συνδυαστεί χωρίς τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων μερών».

Τέλος, χαρακτήρισε σημαντική την αυριανή ομιλία του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα