Γ. Αμανατίδης: Ανάχωμα στην ακροδεξιά ρητορική η συμμετοχή στο «κάλεσμα Δημοκρατίας» Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Ξεπερνάει την κομματική συγκέντρωση η σημερινή ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, είναι κάλεσμα Δημοκρατίας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και η συμμετοχή μετράει, σηκώνει αναχώματα απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία, την φοβία … είναι καθήκον Δημοκρατίας η συμμετοχή, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η “πολεμική” ατμόσφαιρα που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν» στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ, σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, «που ξεπερνάει μία κομματική συγκέντρωση, είναι κάλεσμα Δημοκρατίας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ζωή. Η συμμετοχή μετράει, σηκώνει αναχώματα απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία, την φοβία … είναι καθήκον Δημοκρατίας η συμμετοχή».

«Οι Θεσσαλονικείς στρέφουν την πλάτη τους σε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις», εκτίμησε, «βλέπουν ότι η πόλη έχει πλούσιο μέλλον, το σχεδιάζει, πρέπει να προχωρήσει χωρίς φόβους που δεν υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Η πόλη, η Μακεδονία, η Ελλάδα, προχωράει μπροστά … και στην Ευρώπη, πρέπει να βαδίσουμε μαζί με τους γειτονικούς βαλκανικούς λαούς σε ένα μέλλον που δεν μπορεί παρά να είναι μέλλον ειρήνης», όπως τόνισε.

Την ίδια ώρα, «η Νέα Δημοκρατία είναι παραλυμένη και παραδομένη σε μία ακροδεξιά συνιστώσα που την οδηγεί από το ένα ατόπημα στο άλλο … την οδήγησε στο χειρότερο ατόπημα όλων. Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να καταλάβει την αρνητική σπουδαιότητα των λόγων του. Το διχαστικό κλίμα που προσπαθούν να περάσουν δεν θα περάσει. Αυτό κάνει τα αντανακλαστικά των δημοκρατών πολιτών να λειτουργούν, ώστε να συσπειρωθούν απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν», συνέχισε ο κ. Αμανατίδης.

Για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν την «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει, ο κ. Αμανατίδης σχολίασε ότι «όσο θα περνούν οι ημέρες και θα γίνεται αισθητή η αλλαγή και η επούλωση των πληγών που έχουμε ψηφίσει, η κοινωνία θα δώσει συντριπτική πλειοψηφία στις προοδευτικές δυνάμεις, στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν γεννηθήκαμε χτες, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος γνωρίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα