ΓΣΕΕ:Νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν θα γίνει δεκτή

15636641417718215Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με θέμα τις εργασιακές σχέσεις, κατέστη ξεκάθαρο ότι η Συνομοσπονδία «όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνουν πράξη οι στοχεύσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περαιτέρω μείωση της αμοιβής και περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, αλλά ζητάμε εδώ και τώρα άμεση αποκατάσταση όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων».

Στην ολομέλεια έγινε εκτενής αναφορά στο περιεχόμενο της συνεδρίασης της επιτροπής που εξετάζει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το lock out αλλά και τον απεργιακό νόμο.

Επίσης, η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και ήδη σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της και εργάζεται για την επιτυχή έκβαση του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχθεί καμία νέα επίθεση στα δικαιώματά του, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα όλα τα χρόνια των μνημονίων» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαστών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα