ΓΣΕΕ:Επίκαιρα και διαχρονικά τα αιτήματα για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»

gseeΜήνυμα της ΓΣΕΕ για την 43η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Τα αιτήματα για “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά σήμερα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας και οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται» τονίζει η ΓΣΕΕ σε μήνυμά της για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τονίζει ότι θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται από φοιτητικούς και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικανική Πρεσβεία, αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

«Οι νέοι ξεσηκώθηκαν, εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών και διεκδίκησαν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Και υπήρξαν θύματα. Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, υπενθύμισαν στον Έλληνα να διεκδικεί και να ελπίζει. Και καλούσαν Στρατό και Αστυνομία, την ώρα που τους χτυπούσαν, να ενωθούν μαζί τους, κόντρα σε ένα αυταρχικό καθεστώς» αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα