Γραμματέας πρώην υπουργού φέρεται να είχε λογαριασμό με πέντε εκατ. ευρώ

Σε μία αποκάλυψη αναφορικά με εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis, προχώρησε η εφημερίδα «KontraNews», αποκάλυψη που εμπλέκει γραμματέα πρώην υπουργού με λογαριασμό πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι πληροφορίες έχουν αρχίσει να δένουν τα στοιχεία για ένα πολύ υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο και δύο πρώην υπουργούς Υγείας. Τα κομβικά σημεία είναι ένας λογαριασμός στην Ελβετία, ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος ενός εκ των πολιτικών, πολυτελή ακίνητα στο εξωτερικό, καθώς και ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και έλληνας τραπεζίτης στην Ελβετία, ο οποίος κατέχει πολύ καλά την τεχνογνωσία των offshore εταιρειών και συναντάται επίσης στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπαιξε ρόλο και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο τραπεζίτης βοήθησε άθελά του να ξετυλιχτεί ο μίτος της Αριάδνης, που οδήγησε στον λογαριασμό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, τον οποίο έχει γυναίκα συνεργάτης πολιτικού και οι εισαγγελείς θεωρούν ότι λειτουργούσε ως ταμίας.

Ο εντοπισμός του λογαριασμού έγινε χάρη σε μία συνομιλία ανάμεσα στον έλληνα τραπεζίτη στην Ελβετία και τη συνεργάτιδα του υπουργού. Η κωδικοποιημένη συνομιλία έβαλε σε υποψίες τους ερευνητές, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τη δραστηριότητα του εν λόγω τραπεζίτη, τον οποίο αποκαλούν και «οφσοράκια», που σημαίνει γνώστης των μυστικών διαδρομών των offshore εταιρειών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα