Γκότσης: Η Folli Follie έπρεπε να ελεγχθεί από τις τράπεζες

«Τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie θα έπρεπε να ελεγχθούν από τις τράπεζες οι οποίες την δανειοδοτούν αλλά και από τους επενδυτικούς συμβούλους που συστήνουν την μετοχή της. Όχι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο οποίος είπε ότι οι κινήσεις στη Folli Follie έχουν ήδη δρομολογηθεί, με την Ernst & Young να έχει αναλάβει να διενεργήσει τους πρόσθετους οικονομικούς ελέγχους στην εισηγμένη και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει ζητήσει όλα τα στοιχεία, ταμειακά διαθέσιμα αλλά και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να αποτυπωθεί με σαφήνεια η ορθότητα των στοιχείων που απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις της.

«Δεν υπάρχει προθεσμία στην κατάθεση των στοιχείων που έχουμε ζητήσει από την Folli Follie, καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι ένας πολυεθνικός Όμιλος όπου το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις ασιατικές αγορές, ως εκ τούτου υπάρχει ένα εύλογο διάστημα για την συγκέντρωση τους».

Παράλληλα ο κ. Γκότσης διέψευσε τις φήμες ότι υπάρχει παρέμβαση της αμερικανικής Κεφαλαιαγοράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «όταν υπάρχει παρέμβαση μίας Αρχής δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα και άλλης».

Ο κ. Γκότσης παραδέχτηκε ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τη Folli Follie ήταν ανεπαρκείς, ενώ σε ερώτηση αν αποδειχτούν τελικά ότι οι ισχυρισμοί της QCM είναι βάσιμοι, υπήρξε δηλαδή παραποίηση οικονομικών στοιχείων, θα υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις ενώ η υπόθεση θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα