Γκιουλέκας: Το «ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς» είναι τίτλος για την πολιτική, όχι για προέδρους Οργανισμών

«Η κυβέρνηση έχει αποβάλει πια και το τελευταίο φύλλο συκής», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης για τη νέα διοίκηση στον ΟΑΣΘ.

«Δεν ντρέπονται καθόλου; Είναι δυνατόν να τοποθετούν τους γονείς των υπουργών επικεφαλής Οργανισμών και μάλιστα ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης, δεν ξέρουν τις ανάγκες της; Όλα αυτά δείχνουν πόσο αποκομμένοι είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση από την πραγματικότητα. Θεωρούν ότι ο δικός του μικρόκοσμος, που βουλιάζει μέσα στην ιδεοληψία, στο ψέμα, την ανικανότητα, είναι η ελληνική πραγματικότητα», ανέφερε ο κ.Γκιουλέκας.

Σχολιάζοντας τις αναφορές στο βιογραφικό του νέου προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά παρατήρησε: «Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τι είναι; Τίτλος τιμής; Μπορεί να επικαλείται κανείς τέτοιου είδους τίτλους τιμής; Αυτό είναι τίτλος για την πολιτική, δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα του καθενός να τοποθετείται επικεφαλής σε οργανισμούς, πολύ δε περισσότερο όταν από την ίδια οικογένεια υπάρχουν δύο άνθρωποι, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών περί κακοδιαχείρισης στον Οργανισμό ο βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε «γιατί ο κ. Σπίρτζης δυόμιση χρόνια δεν μπορούσε αυτή την οποιαδήποτε ατασθαλία να την ελέγξει, να δει τι γίνεται». «Έρχεται στα μέσα του 2017 και κρατικοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες, την ώρα που η κυβέρνηση αποκρατικοποιεί διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου και μας φέρνει πίσω δεκαετίες», είπε. Σημείωσε δε ότι «σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό στις 3/12/2019, σε δύο χρόνια, απελευθερώνονται οι διαδικασίες του διαγωνισμό. «Αυτό μας βάζει σε πάρα πολλές σκέψεις, πέρα από τις ιδεοληψίες του κ.Σπίρτζη, για το πού οδηγεί αυτή η κατάσταση. Τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τις έβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ. Μήπως θέλουν να κάνουν το ίδιο και με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ο κ. Σπίρτζης και ο κ.Τσίπρας; Αν θέλουν να το κάνουν, θα βρουν μπροστά τους τους Θεσσαλονικείς. Ο κ.Σπίρτζης θα πρέπει επίσης να απολογηθεί στους Θεσσαλονικείς γιατί δυόμιση χρόνια ουσιαστικά αδρανώντας για την κατάσταση αυτή καταδίκασε τους Θεσσαλονικείς σε μία αφάνταστη ταλαιπωρία με τις συνεχείς επισχέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς και το το μόνο που μπορεί πια να κάνει είναι επιτέλους να ξεκινήσει μία αυτοκριτική, να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», κατέληξε ο βουλευτής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα