Γκάφα Νετανιάχου: «Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ στη Συρία δεκάδες φορές»(Video)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, παραδέχτηκε στους πρωθυπουργούς της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον κονβόι με όπλα για τη Χεζμπολάχ στη Συρία.

«Κλείσαμε τα σύνορα όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά και στα Υψώματα του Γκολάν» είπε. «Χτίσαμε το τείχος επειδή υπήρχε πρόβλημα με το ISIS και το Ιράν, που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τρομοκρατικό μέτωπο εκεί. Είπα στον Πούτιν, όταν τους δούμε να μεταφέρουν όπλα στη Χεζμπολάχ, θα τους χτυπήσουμε. Το κάναμε δεκάδες φορές» είπε ο Νετανιάχου, όπως αναφέρει η Haaretz.

Αν και η συνάντηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, τα σχόλια του Νετανιάχου μεταδόθηκαν σε ακουστικά που είχαν μοιραστεί σε δημοσιογράφους, αν και οι βοηθοί του αντιλήφθηκαν το ζήτημα και σταμάτησαν τη μετάδοση μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Νετανιάχου άσκησε δριμεία κριτική κατά της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χαρακτηρίζοντας «τρελή» τη στάση της Ένωσης απέναντι στο Ισραήλ.

 

Η ΕΕ υπονομεύει την ασφάλειά της υπονομεύοντας το Ισραήλ, υποστήριξε, ενώ, απαντώντας σε σχόλιο του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, που έχει επίσης συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες σε μια σειρά θεμάτων, είπε ότι «η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ζήσει και να ακμάσει ή να συρρικνωθεί και να εξαφανιστεί. Δεν είμαι πολύ πολιτικά ορθός, το ξέρω ότι αυτό ίσως προκαλεί σοκ σε κάποιους από εσάς…αλλά η πραγματικότητα είναι η πραγματικότητα. Τόσο για την ασφάλειά της όσο και για το οικονομικό της μέλλον. Και τα δύο αυτά θέματα υπαγορεύουν μια διαφορετική πολιτική απέναντι στο Ισραήλ».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το Ισραήλ είναι τμήμα της ευρωπαϊκής κουλτούρας και σημείωσε ότι η χώρα του έχει καταφέρει ακόμα και να έχει δεσμούς με αραβικές χώρες. «Οι Άραβες μιλούν μαζί μας. Μιλούν μαζί μας για τεχνολογία και όλα αυτά που συζητούμε εδώ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα